İstanbul Günlük
İstanbul Günlük

Türkiye'nin En Güncel Haber Sitesi

Acentem Jet

SON DAKİKA İSRAİL HABERLERİ: ‘Ramazan’ anlaşması kapıda! İsrail’in kabul ettiği şartlar…

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
SON DAKİKA İSRAİL HABERLERİ: ‘Ramazan’ anlaşması kapıda! İsrail’in kabul ettiği şartlar…
31 views
28 Şubat 2024 - 4:40
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

ABD PAZARTESİ’Yİ İŞARET ETTİ! AL JAZEERA İSRAİL’İN KABUL ETTİĞİ ŞARTLARI DUYURDU

Ramazan ayının başlamasına günler kala yoğunlaşan ateşkes müzakerelerinde sonuç alınmak üzere. ABD Başkanı Joe Biden, Gazze’de geçici bir ateşkes anlaşmasına Pazartesi’ye kadar varılmasını umduğunu söyledi.

Katar’daki ateşkes görüşmelerinde İsrail ve Hamas yetkililerinin anlaşmaya yaklaştığı haberleri gelirken, New York’ta gazetecilere konuşan ABD Başkanı Biden’dan ateşkes anlaşmasının en geç Pazartesi günü başlayabileceğine dair bir açıklama yaptı.

ABD lideri, gazetecilerin sorusu üzerine, “Ulusal güvenlik danışmanım bana yaklaştığımızı söyledi. Yakınız. Henüz işimiz bitmedi. Umudum önümüzdeki Pazartesiye kadar anlaşmaya varılması” dedi.

İsrail ve Hamas yetkilileri Katar’da arabulucularla ayrı ayrı görüşerek müzakereler yürütüyor. İsrailli bir heyetin, müzakerelerde görev almak için operasyon merkezi oluşturmak üzere Katar’a uçtuğu biliniyor.

Müzakereler, İsrailli yetkililerin rehinelerin serbest bırakılması şartlarını Paris’te ABD, Mısır ve Katar temsilcileriyle görüştüğü Cuma gününden beri hız kazanmış görünüyor.

Tarafların 40 rehineye karşılık 400 mahkumun serbest bırakılmasını görüştüğünü aktaran Katar televizyonu Al Jazeera, İsrail’in ‘ağır suçlar’dan hüküm giymiş kişiler de dahil 400 mahkumun hapishanelerden bırakılmasını kabul ettiğini duyurdu.

Altı haftalık ateşkeste İsrail işgal güçleri kalabalık bölgelerden çekilecek.

İsrail’in yeşil ışık yaktığı anlaşma şartları arasında, ait insansız hava araçlarının Gazze Şeridi semalarında sekiz saatten fazla uçmaması, askerlik çağı dışındaki erkeklerin Gazze’nin kuzeyine dönüşlerine izin verilmesi, ağır makinelerin de dahil olduğu daha fazla yardım ve geçici barınakların Gazze’ye girişine izin verilmesi var.

İsrail, yakında bir ateşkes anlaşmasına varması ve Gazze’nin kuzeyindeki İsrail saldırılarından kaçanların da sığındığı Refah’a kara harekatı planından vazgeçmesi konusunda müttefiki ABD’nin baskısı altında. Netanyahu ise, Refah’a saldırı planının hâlâ geçerli olduğunu söylüyor.

Washington’dan bildiren Al Jazeera muhabiri Patty Culhane, daha önce birçok açıklaması danışmanları tarafından düzeltilen Joe Biden’ın çatışmalara ara verilmesi yerine doğrudan ‘ateşkes’ (ceasefire) kelimesini telaffuz ettiğini vurguluyor. ABD liderinin Binyamin Netanyahu’ya mesaj göndermiş olabileceğini kaydeden Culhane, önümüzdeki altı günde yardımcılarının Biden’ın sözlerini yeniden düzeltip düzeltmeyeceğini görmenin ilginç olacağını söyledi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.