İstanbul Günlük
İstanbul Günlük

Türkiye'nin En Güncel Haber Sitesi

Acentem Jet

SON DAKİKA İSRAİL GAZZE HABERLERİ 📍 Almanya denkleme girdi! İlk saldırı

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
SON DAKİKA İSRAİL GAZZE HABERLERİ 📍 Almanya denkleme girdi! İlk saldırı
102 views
28 Şubat 2024 - 4:40
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Halihazırda dünyanın en tehlikeli su yolunda aralıksız süren adı konulmamış savaşta bugün denkleme Almanya da dahil oldu.

Başkent Sana ve ülkenin en büyük limanı Hudeyde dahil Yemen’in batısını kontrol eden Husiler, bir kez daha Kızıldeniz’de seyreden gemilere kamikaze drone’larla saldırdı.

ABD’nin Yemen özel temsilcisi Tim Lenderking, Arap Yarımadası’nın en güneyinde yer alan ülkedeki İranlı ajanların Husiler’e yardım ettiğini savundu. Tim Lenderking, İranlıların yanı sıra Lübnan’ın en büyük askeri gücü Hizbullah üyelerinin de Yemen’de olduğunu kaydetti.

ABD Senatosu’nun alt komitesinde konuşan Yemen özel elçisi, sahadaki ajanlara dair herhangi bir kanıt sunmadı ancak Washington yönetimi aynı tezleri son birkaç aydır yüksek sesle dile getiriyor.

Tim Lenderking, ayrıca Aden Körfezi ile Kızıldeniz arasındaki Babülmendep Boğazı çevresinde devriye gezen gemilere ve ABD ile İngiltere’nin hava saldırılarına rağmen Husilerin geri adım atmadığını kabul edip Yemenli grubun caydırılamadığını belirtti.

İsrail işgal birliklerinin Gazze Şeridi’nden çekilmesini isteyen İran destekli Husiler, ABD’nin başını çektiği Refah Muhafızları Operasyonu adlı uluslararası koalisyonun yanı sıra Avrupa Birliği’nin Kızıldeniz misyonu Aspides güçleriyle çatışıyor.

ABD’nin Orta Doğu operasyonlarını yöneten Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Salı akşamı 21.50 ila 22.55 arasında Husilerin beş kamikaze silahlı insansız hava aracının Kızıldeniz semalarında düşürüldüğünü duyurdu.

Resmi açıklamaya göre, Husilerin kamikaze dronelarını bir savaş uçağı ve bir koalisyon savaş gemisi havada vurdu.

CENTCOM’un açıklamasında yer almayan detay ise, Husi drone’larını düşüren savaş gemisinin Almanya’ya ait olduğuydu. Aspides operasyonu için Kızıldeniz’e konuşlandırılan Hessen fırkateyninin, ilk Husi atağını geri püskürttüğü bildiriliyor. Hessen’in İran destekli grubun ateşlediği iki kamikaze drone’u düşürdüğü bilgisi var.

İngiliz donanmasına bağlı Birleşik Krallık Deniz Ticaret Operasyonları (UKMTO), CENTCOM açıklamasından kısa süre önce Hudeyde açıklarında bir geminin roketle hedef alındığını duyurdu.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.