İstanbul Günlük
İstanbul Günlük

Türkiye'nin En Güncel Haber Sitesi

Acentem Jet

SON DAKİKA İSRAİL HABERLERİ: Yeni kriz patladı! Rus ‘şakası’ İsrail’i çılgına çevirdi

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
SON DAKİKA İSRAİL HABERLERİ: Yeni kriz patladı! Rus ‘şakası’ İsrail’i çılgına çevirdi
37 views
03 Şubat 2024 - 6:44
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Son haftalarda arka arkaya füze saldırılarına hedef olan Suriye’nin başkenti Şam’da gece yarısı patlama sesleri duyuldu.

Patlamaların meydana geldiği yerlerden biri güneydeki Akraba kasabası, diğerleri ise havalimanı çevresindeki noktalardı.

Yerel saatle 04.20’deki patlamalara dair ilk bilgiler sosyal medya hesaplarına düştü ancak Şam’dan sabah oluncaya kadar bir ses çıkmadı.

Suriye ordusu, sabah saatlerinde İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri’nden fırlatılan çok sayıda füzenin düşürüldüğünü açıkladı. Resmi haber ajansı SANA, füzelerin başkent Şam’ın güneyini hedef aldığını bildirdi ancak başka bir detay sunmadı.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) resmi açıklamada yer almayan ayrıntıyı paylaştı, saldırıda İran yanlısı grupların üç üyesinin öldüğü bilgisini verdi. SOHR’a göre öldürülenlerden biri İran, diğeri Irak vatandaşıydı.

Öğle saatlerinde füze saldırısının hedefi belli oldu, İran müttefiki Suriye’de görev yapan Devrim Muhafızları komutanlarından birinin öldüğünü duyurdu.

Tasnim haber ajansı, İsrail’in füze saldırısında öldürülen ismin Suriye ordusuna danışmanlık yapan Sayid Alidadi olduğunu bildirdi. İran medyası, Sayid Alidadi’nin rütbesine dair herhangi bir bilgi vermedi.

İsrail tarafından ise, beklendiği gibi bir açıklama yok. Tel Aviv, benzer saldırılar sonrası sessiz kalmasıyla biliniyor.

İsrail 2023’ün son günlerinde Suriye’nin başkenti Şam’ın güneyindeki Seyid Zeynep mahallesindeki bir eve füze ateşledi. Evde yaşayan isim, İran’ın 30 yıldır Suriye’deki operasyonlarını yürüten general Razi Musevi’ydi. Suriye Savunma Bakanlığı’nda bir ofisi bile bulunan Musevi’nin öldürülmesi, bölgesel denklemde bir kırılmaya yol açtı. Zira, Razi Musevi Kudüs Gücü’nün eski komutanı ve yıllarca Orta Doğu’nun en korkulan ismi olan Kasım Süleymani’nin yakın arkadaşıydı.

İsrail birkaç hafta sonra yine aynı mahalledeki bir çiftlik evine saldırdı. Söz konusu evde, İran Devrim Muhafızları’nın yurt dışı operasyonlarını yürüten Kudüs Gücü’nün istihbarat yöneticileri toplantı halindeydi. Üst düzey istiharat yöneticilerinin vurulmasıyla, Tahran İsrail’e karşı intikam yeminleri etti.

Şubat ayının ikinci günü gerçekleşen yeni saldırı, İsrail’in son beş haftada İran Devrim Muhafızları’nı hedef aldığı üçüncü olay.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.