İstanbul Günlük
İstanbul Günlük

Türkiye'nin En Güncel Haber Sitesi

Acentem Jet

SON DAKİKA HABERİ: Orta Doğu’da savaş büyüyor! Saldırının adresi netleşiyor

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
SON DAKİKA HABERİ: Orta Doğu’da savaş büyüyor! Saldırının adresi netleşiyor
51 views
02 Şubat 2024 - 6:22
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Ürdün’ün kuzeydoğu ucundaki Rukban’da yer alan Tower 22 adlı Amerikan üssünde üç askerin öldüğü saldırıya Washington’ın vereceği yanıt merakla bekleniyor.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, üssü vuran silahlı insansız hava aracının (SİHA) Irak’taki İran milis grubu Ketaib Hizbullah’la bağlantılı olduğunu belirtiyor.

Amerikan ABC kanalına konuşan bir resmi yetkili, ABD misillemesinin Irak’ta değil, yüksek ihtimalle Suriye’deki İran hedeflerini vuracağını söyledi.

Haşdi Şabi çatısı altındaki Ketaib Hizbullah grubu hafta içinde ABD üslerine saldırıları askıya aldığını ilan ederken, Haşdi Şabi bünyesindeki Feylak el Vaad Es Sadık grubu Amerikan ve İsrail hedeflerine saldırıya devam edeceğini duyurdu.

Bölgeden gelen diğer haberler arasında, Ketaib Hizbullah ve diğer İran yanlısı grupların muhtemel bir Amerikan misillemesine karşı Irak ve Suriye’deki üslerini tahliye etmeye başladığı yönünde.

Şarkul Avsat gazetesi ise, sahadaki kaynaklarına dayandırdığı haberinde söz konusu tahliyeyi doğruladı. Gazete, İran yanlısı milislerin yeni mevzilerine dağınık şekilde konuşlandırıldığını da ekledi.

Verilen yeni emirler arasında ise, cep telefonu kullanımının yasaklanması ve ulaşım için zorunlu olarak sivil araçların kullanılması var.

Irak’taki İran yanlısı gruplar bir yandan Amerikan saldırısına hazırlanırken, diğer yandan İsrail’in Akdeniz kıyısındaki liman şehri Hayfa’ya kamikaze drone saldırısı düzenlediklerini duyurdu.

Açıklamaya göre, Irak’tan havalanan kamikaze SİHA’lar Suriye hava sahasını geçip Hayfa’ya ulaştı. Drone’ların kalkış anlarını gösteren bir de görüntü paylaşan İran yanlısı grupların Hayfa saldırısı, henüz doğrulanmış değil.

İran medyasında ise beklendiği gibi ABD ve Orta Doğu haberleri öne çıkıyor. Rejimin gazetesi İran’da ‘Direniş ekseni ABD’nin bölgedeki en büyük problemi’ başlığı dikkat çekerken, bir başka rejim yanlısı gazete Iran Daily’nin manşeti ‘ABD’nin adresi yanlış-Yılanın başı Tel Aviv’de’ oldu. Gazete ayrıca ilk sayfasından ‘İran ‘ezici bir karşılık’ uyarısı yapıyor’ dedi.

Tehran Times ‘Gizli ve aleni operasyonlar’ manşetiyle okurlarının karşısına çıktı. Gazeteye göre Ürdün’deki Tower 22 üssünde askerlerin ölümüne yol açan saldırının ardından ABD kaybettiği prestiji misillemeyle geri kazanma savaşında ancak elindeki seçenekler gerçekçi değil. Tehran Times, söz konusu seçeneklerle boğuşan Joe Biden bir yol ayrımında.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.